Kindercursus
Intuitieve Opleidingen Utrecht

Spelen met je Dromen                                            voor kinderen van 5-9 jaar

Kinderen kunnen hun eigen antwoorden vinden.

Met een lezing voor ouders: het ouderschap is aan het veranderen. Wat nu?

 • Kan jouw kind zich moeilijk concentreren?
 • Is je kind onzeker?
 • Heeft het vaak hoofdpijn of buikpijn?
 • Zou het beter voor zichzelf op willen komen?

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen blijven fantaseren! Het gebruiken van de fantasie helpt je kind om zich bv. een veilige omgeving voor te stellen of bv. hun hoofd helder  krijgen. Je kind kan vragen stellen aan de eigen fantasiewereld en eigen antwoorden vinden. Op deze manier leert je kind om zich beter te concentreren, zich veilig te voelen en zelfvertrouwen te krijgen.

In de cursus Spelen met je Dromen leert je kind omgaan met de bekende alledaagse spanningen. Door middel van visualisatie, oefeningen en knutselen leert je kind deze spanningen los te laten. Zo kan het zijn eigen oplossingen vinden en zelfvertrouwen krijgen.

Dit wordt ook beschreven in het boek “Lisa droomt” van Lity van Hoboken. Het boek gaat over een meisje dat droomt over dieren. Ze helpen Lisa bij het oplossen van haar problemen op school. Lity zal in de cursus voorlezen uit het boek.

Data: Donderdagmiddag 12, 19, 26 maart; 2, 9 16 april 2021.    (16 april, de laatste les, zijn de ouders uitgenodigd en zullen de kinderen aan hun ouders kunnen leren welke oefeningen van de cursus voor hen werken)

Tijden: 16- 17.30 uur

Prijs: € 120

Voor meer info kun je mailen lityvanhoboken@gmail.com of bellen 06-36001002

Lezing voor ouders van kinderen van 5-9 jaar 

De rol van ouderschap is aan het veranderen.
Wat nu?

Merkt u ook  dat er steeds meer ‘probleemkinderen’ zijn? Zijn deze ‘probleemkinderen’ lastig? Of zijn het misschien wijze kinderen die het leven op hun eigen manier willen onderzoeken? Zouden het eigenwijze kinderen zijn die iets te vertellen hebben?
Kinderen van vandaag vragen iets anders aan ons volwassenen dan we gewend zijn. De rol van de begeleider van kinderen is aan het veranderen. Dat geldt voor ouders, leerkrachten, remedial teachers en therapeuten. De oude manier, zoals we het zelf geleerd hebben werkt vaak niet meer.
In de lezing “De rol van ouderschap is aan het veranderen. Wat nu?” vertel ik over wat het hedendaagse kind van ons vraagt en wat het van ons nodig heeft.
Ik nodig u, als ouder,  van harte uit om deze lezing bij te wonen.
In de week na de lezing geef ik een kindercursus Spelen met je Dromen, waar kinderen weer in contact kunnen komen met hun oorspronkelijke weten. We gaan daar bij gebruik maken van de wereld van hun fantasie en dromen. Deze wereld, die het kind nog zo eigen is, gaat hen sterker maken bij het navigeren in het dagelijkse leven.
Het gebruik maken van de fantasie in de dagelijkse werkelijkheid werkt helend en/of zelf-bevestigend voor kinderen. Daardoor is het een behulpzaam instrument bij opvoeding en/of scholing. Hoe, dat leg ik ook uit tijdens de lezing.
Ook zal ik in de lezing een stukje voorlezen uit mijn boek (dat bijna is uitgegeven) en een visualisatiespelletje  doen, zoals ik het ook met de kinderen zal doen.

Door: Lity van Hoboken

Datum: zondagmiddag 8 maart 2021

Tijd: 14 uur tot 16.30

Prijs: € 15,-

Voor meer informatie: 06-36001002 of lityvanhoboken@gmail.com

Aankomende Data voor lopende groepen

Meer data? Bekijk de kalender

Kindercursus: aanmelden

  Aanbevolen

  Basisopleiding Intuitie 1

  Training

  In 11 wekelijkse lessen leer je verschillende basistechnieken ter ondersteuning van het herkennen van je intuïtieve kwaliteiten en hoe je dit praktisch kunt inzetten in je leven.

  Lees meer over Basisopleiding Intuitie 1

  Online lessen bij IO

  Training

  Alle cursussen worden zowel op het centrum als via het internet aangeboden. Je kan kiezen. De Opleidingen worden op het centrum gegeven. De readings en healings worden via het internet gegeven.

  Lees meer over Online lessen bij IO

  Open Ochtend

  Kom zelf ervaren en kennismaken.

  De Open Ochtend is een leuke manier om ongedwongen kennis te maken met Intuitieve Opleidingen. Je kunt aan een proefles meedoen en een healing of korte reading meemaken. Daarnaast kun je kennismaken met cursisten en docenten.

  Lees meer over de Open Middag

  Ervaar het zelf
  Maak kennis met ons aanbod

  "Eén van mijn belangrijkste ontdekkingen is dat je intuïtie een zeer waardevolle bron van informatie is, als je het aandacht geeft én er op durft te vertrouwen. Ervaar het zelf."

  Carla van Hartskamp

  Interesse? We vertellen je graag meer.

  Kies je onderwerp, vul je gegevens in en we nemen contact met je op.