Kindercursus Hocus Pocus
Intuitieve Opleidingen Utrecht

Cursus Hocus Pocus                                            voor kinderen van 6-9 jaar

Let op: de lezing en de kindercursus worden naar een latere datum verplaatst. 

Kinderen kunnen hun eigen antwoorden vinden.

Met een lezing voor ouders: het ouderschap is aan het veranderen. Wat nu?

  • Kan jouw kind zich moeilijk concentreren?
  • Is je kind onzeker?
  • Heeft het vaak hoofdpijn of buikpijn?
  • Zou het beter voor zichzelf op willen komen?

Ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen blijven fantaseren! Het gebruiken van de fantasie helpt het kind om zich bv. een veilige omgeving voor te stellen of bv. hun hoofd helder  krijgen. Het kind kan vragen stellen aan de eigen fantasiewereld en  antwoorden vinden. Op deze manier leert het kind om zich beter te concentreren, zich veilig te voelen en zelfvertrouwen te krijgen.

In de cursus Hocus Pocus leert het kind omgaan met de alledaagse spanningen. Door middel van visualisatie, oefeningen en knutselen leert het kind spanningen los te laten. Zo kan het zijn eigen oplossingen vinden en zelfvertrouwen krijgen.

Dit wordt ook beschreven in het boek “Lisa droomt” van Lity van Hoboken. Het boek gaat over een meisje dat droomt over dieren. Ze helpen Lisa bij het oplossen van haar problemen. Wil je weten hoe dat gaat?  Lity zal in de cursus voorlezen uit het boek.

Data: Donderdagmiddag 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 14 november (14 november zijn de ouders welkom en zullen de kinderen aan de ouders de oefeningen van de cursus leren….)

Tijden: 16- 17.30 uur

Prijs: € 120

Voor meer info kun je mailen [email protected] of bellen 06-36001002

Lezing voor ouders van kinderen van 6-9 jaar 

De rol van ouderschap is aan het veranderen.
Wat nu?

Merkt u ook  dat er steeds meer ‘probleemkinderen’ zijn? Zijn deze ‘probleemkinderen’ lastig? Of zijn het misschien wijze kinderen die het leven op hun eigen manier willen onderzoeken? Zouden het eigenwijze kinderen zijn die iets te vertellen hebben?
Kinderen van vandaag vragen iets anders aan ons volwassenen dan we gewend zijn. De rol van de begeleider van kinderen is aan het veranderen. Dat geldt voor ouders, leerkrachten, remedial teachers en therapeuten. De oude manier, zoals we het zelf geleerd hebben werkt vaak niet meer.
In de lezing De rol van ouderschap is aan het veranderen. Wat nu? Vertel ik over wat het hedendaagse kind van ons vraagt en wat het van ons nodig heeft.
Ik nodig u hierbij van harte uit om deze lezing bij te wonen.
In de week na de lezing geef ik een kindercursus Hocus Pocus waar kinderen weer in contact kunnen komen met hun oorspronkelijke weten. We gaan daar bij gebruik maken van de wereld van hun fantasie. Deze wereld, die het kind nog zo eigen is, gaat hen sterker maken bij het navigeren in het dagelijkse leven.
Het gebruik maken van de fantasie in de dagelijkse werkelijkheid werkt helend en/of zelfbevestigend voor kinderen. Daardoor is het een behulpzame tool bij opvoeding en/of scholing. Hoe dat gebeurt hoort u ook tijdens de lezing.
Ook zal ik in de lezing een stukje voorlezen uit mijn boek (dat nog niet is uitgegeven) en een visualisatiespelletje met jullie doen, zoals ik het met de kinderen doe.

Door: Lity van Hoboken

Datum: woensdagavond 25 september 19.30 – 21.30

Prijs: op basis van vrijwillige bijdrage

Voor meer informatie: 06-36001002 of [email protected]

Aankomende Data voor lopende groepen

Meer data? Bekijk de kalender

Kindercursus Hocus Pocus: aanmelden

Aanbevolen

Basisopleiding Intuitie 1

Training

In 11 wekelijkse lessen leer je verschillende basistechnieken ter ondersteuning van het herkennen van je intuïtieve kwaliteiten en hoe je dit praktisch kunt inzetten in je leven.

Lees meer over Basisopleiding Intuitie 1

Healingopleiding

Training

In de Healing Opleiding leer je op een speelse manier hoe je professioneel kan werken met energie. Je leert de energie van jezelf, van anderen en van je omgeving bewust waar te nemen en ermee in een communicatie en interactie te zijn. Je leert verschillende technieken voor zelfhealing en het healen van de energie van anderen.

Lees meer over Healingopleiding

Open Middag

Kom zelf ervaren en kennismaken.

De Open Middag is een leuke manier om ongedwongen kennis te maken met Intuitieve Opleidingen. Je kunt aan een proefles meedoen en een healing of korte reading meemaken. Daarnaast kun je kennismaken met cursisten en docenten.

Lees meer over de Open Middag

Ervaar het zelf
Maak kennis met ons aanbod

"Eén van mijn belangrijkste ontdekkingen is dat je intuïtie een zeer waardevolle bron van informatie is, als je het aandacht geeft én er op durft te vertrouwen. Ervaar het zelf."

Carla van Hartskamp

Interesse? We vertellen je graag meer.

Kies je onderwerp, vul je gegevens in en we nemen contact met je op.