Readingopleiding
Intuitieve Opleidingen Utrecht

Readingopleiding

De volgende Readingopleiding start op woensdag 8 mei 2024. De eerste 5 lessen worden online gegeven. 

Het lezen van energie

In de Reading Opleiding leer je je intuïtie te gebruiken om de energie te lezen van jezelf, anderen, situaties en organisaties. Je leert je intuïtie en helderheid professioneel te gebruiken.

Dit kan een grote positieve invloed hebben op je dagelijkse leven. Je helderheid en zekerheid maken een enorme ontwikkeling door tijdens de Reading Opleiding. Daardoor krijg je meer levensruimte en ga je steeds vrijer en enthousiaster je leven creëren. Jij en je wereld worden ruimer, vloeiender en kleurrijker.

De Reading Opleiding duurt circa 18 maanden (exclusief de schoolvakanties). Je schrijft je in voor het hele traject.
De opleiding begint met 5 wekelijkse lessen via zoom.
Daarna heb je 2 keer per maand les op dinsdagavond.
En je geeft dan readings aan gasten op dinsdagmiddag,  dinsdagavond of zaterdagochtend.

Het is de bedoeling dat je uiteindelijk ongeveer 2 readings per week gaat geven onder supervisie tijdens de rest van de opleiding.

Het lezen van spirituele processen van anderen maakt dat je meer inzicht krijgt in jezelf, in wie jij spiritueel bent. Daardoor wordt je gaandeweg vrijer en zekerder door het bewust worden en loslaten van oude mentale, emotionele programmeringen.

De Reading Opleiding is een intensieve opleiding. Zowel je persoonlijke als je spirituele groeiproces blijft gedurende de gehele opleiding een belangrijke focus.
De Readingopleiding is toegankelijk na het afronden van de training Intuitie 2,

Als je de Readingopleiding afgerond hebt, kun je:

 • vanuit helderheid en zekerheid eigendom nemen over je eigen leven en leven vanuit vertrouwen in je intuïtie en eigen weten.
 • doorzien welke soort energieën, patronen, mentale en emotionele programmeringen gaande zijn en hoe je daar los van kunt komen.
 •  je bewust losmaken van verwachtingen, wensen, ongeschreven regels en afspraken met familie, sociale contacten, collega’s, leidinggevenden, en ook wezens zonder lichaam.
 • de ander ontmoeten voorbij de rol die hij/zij laat zien, voorbij het ego of ‘masker’
 • de wereld en eigen ervaringen in een groter perspectief zien, holistisch waarnemen.
 • helder, onafhankelijk en creatief leven zoals jij je leven wezenlijk wilt leven.

De volgende Readingopleiding start op woensdag 8 mei

Verdere data: 15, 22, 29 mei; 5 juni 2024. (via internet)

Tijden: 19.30-21.30

De Readingopleiding kost € 3990,- (in maandelijkse termijnen te betalen).

Daarna heb je 1x per twee weken les op dinsdagavond en begin je met het oefenen van readings op dinsdag en /of zaterdag.

Het is mogelijk om tijdens of na de Reading Opleiding, ook de Healing Opleiding te volgen. Je studeert af als Reader en krijgt een certificaat als je ook de Healing Opleiding hebt afgerond.

Intuitieve Opleidingen heeft een registratie bij het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
Studiebelasting totaal: 100 lesuren, readings onder supervisie: 250 uur.
Facultatief workshops: 40 uur, thuisoefening: ca. 275 uur.

De Intuïtie is een heilige gave en de ratio een trouwe dienaar daarvan. ~ Albert Einstein

De Readingopleiding heeft 3 momenten per jaar dat je kan in stappen. Elke januari, april en september start er een groep. Je kunt de Readingopleiding volgen na het afronden van de training Intuitie 2, of een soortgelijke cursus elders (in overleg).

 Woensdag 7 februari 2024 start er weer een nieuwe Readinggroep!

“Intuitieve Opleidingen bood mij een veilige en inspirerende omgeving om mijn intuïtie te ontwikkelen. Geen kennis uit boeken, maar onderzoeken, ontdekken, ervaren, oefenen en uitwisselen. Onder liefdevolle en deskundige begeleiding leerde ik in de Reading opleiding om mijn helderheid en innerlijk weten te vergroten en vertrouwen. Wat een cadeau. Ik ben de docenten en ook mijn medestudenten, enorm dankbaar voor de fijne interactie, de wijze lessen en niet te vergeten de humor en het plezier dat we samen hebben gedeeld.”
Barbette

“De readingopleiding was voor mij best een commitment om aan te gaan, maar wat een bijzondere ontdekkingsreis is het geweest. Door allerlei mensen te lezen, ben ik mezelf ook steeds meer écht gaan zien. Overtuigingen, angsten, (emotionele) patronen, niet helpende gedachtes, het werd allemaal zichtbaar. Door er naar te kijken en er een ‘hallo’ voor te hebben, werd wie ik werkelijk ben ook zichtbaar. Wat een licht, ruimte, kleuren en liefde! Het maakt me onder de indruk van mezelf.”
Karien

“Het volgen van de readingopleiding heeft heel veel voor mij betekend. Het biedt een andere manier van leren en kijken, namelijk vanuit je intuïtie, i.p.v. ratio en dat is op zich al een heel avontuur. Hierdoor ben ik bewuster geworden van mezelf, het heeft me meer ruimte en vertrouwen gegeven en het draagt voor mij bij aan een stuk zingeving in het leven. Het gaat echt over je kern en je leerprocessen.”
Coralie

“De readingopleiding heeft mij het volgende gebracht; ik ben nergens meer naar toe onderweg, ik zie nu dat ik precies ben waar ik moet zijn.”
Corina

“De readingopleiding is een hele leuke en unieke opleiding waarin je jezelf beter leert kennen en met alle ruimte voor jouw eigen proces. De lessen worden met veel humor gegeven door fijne en deskundige docenten.”
Houkje

“De readingopleiding heeft mij bewust gemaakt van mijn eigen weten. Door te vertrouwen op mijn helderheid ben ik meer zichtbaar in mijn respect en waardering voor mijn omgeving.”
Arjan

“Weten wat er speelt, zowel bij jezelf als bij andere personen. Niet omdat iemand je het vertelt, maar omdat je intuïtie contact kan maken met het enorme energieveld waar informatie in opgeslagen ligt. Mijn ratio begrijpt het nog steeds niet. Maar sinds ik lees zie ik wat anderen werkelijk beweegt. Persoonlijk en zakelijk heb ik hier veel profijt van.”
Irma

“Het volgen van de Readingopleiding is het beste cadeau dat ik mezelf had kunnen geven. Ik heb zoveel meer inzicht gekregen in wie ik ben en hoe ik mijn intuïtie beter kan benutten.  De Readingopleiding heeft me nog meer met beide benen op de grond gezet. Het heeft me meer plezier, balans en rust gebracht. Intuitieve Opleidingen is daarnaast ook gewoon een heel warm nest waar je alle kans en begeleiding krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zoals ik al zei, het beste cadeau!”
Maaike

“De Reading Opleiding heeft mij veel inzichten gegeven over mijzelf; over hoe ik naar mijzelf kijk en wat ik daarvan vind. Doordat ik deze inzichten heb gekregen, herken ik mijn patronen sneller en ben ik minder streng in het oordeel naar mijzelf. Ik kan nu ‘hallo’ zeggen tegen mijzelf en soms lachen om bepaalde gedachten of gedrag. Ook durf ik meer op mijzelf te vertrouwen. Hierdoor heb ik meer balans gekregen in mijn dagelijks leven!”
Lisa

 

 

Aankomende Data voor lopende groepen

dinsdag 28 mei om 19.00
dinsdag 11 juni om 19.00
dinsdag 25 juni om 19.00
dinsdag 9 juli om 19.00
dinsdag 10 september om 19.00
woensdag 22 mei om 19.30
woensdag 29 mei om 19.30
woensdag 5 juni om 19.30

Meer data? Bekijk de kalender

Readingopleiding: aanmelden

  Ervaar het zelf
  Maak kennis met ons aanbod

  "Eén van mijn belangrijkste ontdekkingen is dat je intuïtie een zeer waardevolle bron van informatie is, als je het aandacht geeft én er op durft te vertrouwen. Ervaar het zelf."

  Carla van Hartskamp

  Interesse? We vertellen je graag meer.

  Kies je onderwerp, vul je gegevens in en we nemen contact met je op.